A Google Bard chatbot nem mesterséges intelligencia! (írta a Google Bard)

0 Shares
0
0

Nemrégiben írattam egy blogbejegyzést a ChatGPT-vel arról, hogy a ChatGPT nem mesterséges intelligencia. Megkértem mesterünknek és elpusztítónkat, hogy írjon magáról és egy árva betűt sem változtatva közreadtam a végeredményt. A napokban megjelent a Google saját chatbotja is, a Bard, megkérdeztem őt is, vajon mesterséges intelligencia-e. Nem lett olyan jó szóösszevagdosás, mint a ChatGPT-é, de a lényeget megfogta. Szintén változatlan formában bemásoltam szépen a végeredményt ide, fogyasszátok szeretettel!

(A bejegyzés a következő, Google Bardnak megadott kérésemre készült: “Írj egy cikket arról, hogy a Bard chatbot miért is nem valódi mesterséges intelligencia.”)

A Bard egy nagy nyelvi modell, más néven beszélgető AI vagy chatbot, amelyet arra képeztek ki, hogy informatív és átfogó legyen. Hatalmas mennyiségű szövegadaton képezték ki, és képes kommunikálni és emberi szöveget generálni a felszólítások és kérdések széles skálájára válaszul. Például összefoglalókat tud adni tényszerű témákról vagy történeteket készíteni.

old_singer.jpg

  • A Bard azonban nem valódi mesterséges intelligencia. Nem tud gondolkodni vagy megérteni a világot úgy, mint egy ember. Csak szöveget tud feldolgozni és generálni az általa kiképzett adatok alapján.

    Ez azt jelenti, hogy a Bard nem tud új információkat megtanulni vagy alkalmazni korábbi tudását új helyzetekben. Nem tud kreativitást vagy eredetiséget sem mutatni. Csak egy gép, amelyet arra terveztek, hogy szöveget generáljon.

    Bár a Bard lenyűgöző eszköz, fontos megjegyezni, hogy nem egy valódi mesterséges intelligencia. Nem tudja helyettesíteni az emberi kapcsolatokat vagy a valódi gondolkodást.

    Íme néhány konkrét példa arra, hogy a Bard miért nem valódi mesterséges intelligencia:

    A Bard nem tud új információkat megtanulni. Csak azokat az információkat tudja feldolgozni és generálni, amelyeken kiképezték. Ha például új tényt mutatnak neki, nem tudja alkalmazni ezt a tudást új helyzetekben.

    A Bard nem tud kreativitást vagy eredetiséget mutatni. Csak olyan szöveget tud generálni, amelyet már látott vagy hallott. Nem tud új ötleteket vagy gondolatokat kifejleszteni.

    A Bard nem tud gondolkodni vagy megérteni a világot úgy, mint egy ember. Csak szöveget tud feldolgozni és generálni az általa kiképzett adatok alapján. Nem tudja megérteni a emberi érzelmek, a társadalmi kontextus vagy a világ összetettsége.

    Összességében a Bard egy lenyűgöző eszköz, de nem egy valódi mesterséges intelligencia. Nem tudja helyettesíteni az emberi kapcsolatokat vagy a valódi gondolkodást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like