Mi az a widget? Amit tudni kell erről az okostelefon funkcióról

0 Shares
0
0

Mi az a widget? Mi is pontosan a mobiltelefon widget és hogyan kell használni?

Az okostelefonjaink a kommunikációs univerzumunk központjává váltak, és az alkalmazásoknak nagy közük van ehhez a nagy változáshoz.

Az appokat alapértelmezés szerint meg kell nyitni, és beállíthatók úgy, hogy értesítésekkel figyelmeztessenek, ha események történtek.

A widgetek egy másik szintre emelik az appok használatát azáltal, hogy a tipikus app ikonjánál nagyobb ablakot helyeznek el a képenyőn és gyors hozzáférést biztosítanak az információkhoz anélkül, hogy meg kellene nyitni a kapcsolódó applikációt.

Egy gyakori widget példa lehet a naptáralkalmazás, amely megjeleníti a közelgő eseményeket és emlékeztetőket anélkül, hogy magát az applikációt meg kellene nyitnia.

Android widgetek hozzáadása

A fejlesztők túlnyomó többsége beépít egy widget opciót az alkalmazásaihoz, amelyet bármely kezdőképernyő egy üres részének lenyomásával és nyomva tartásával érhet el. A felugró menüben megjelenik a widgetek kiválasztásának lehetősége, amelyek ábécé sorrendben jelennek meg.

Ha az elsődleges kezdőképernyője tele van ikonokkal, akkor először érdemes egy kis helyet szabaddá tenni, mivel widgetet csak üres helyre lehet hozzáadni. Minél több hely áll rendelkezésre, annál nagyobbra lehet nyújtani a widgetet.

A widgetek a rendelkezésre álló kezdőképernyők bármelyikén hozzáadhatók és átméretezhetők, tehát nem feltétlenül kell, hogy az elsődleges kezdőképernyőn legyenek, de jellemzően ott a leghasznosabbak.

iPhone Widgetek hozzáadása

Az Apple az iOS 14 kiadásától kezdve kibővítette a widgetek használatát a “Today View” funkción túlra, ahol a bal széléről kellett lapozni a widgeteket megjelenítésükhöz, és elérhetővé tette őket a kezdőképernyőn.

Ha az összes új widget-lehetőséget szeretné használni, akkor győződjön meg róla, hogy frissítette telefonját minimum az iOS 14-re.

Ha azt szeretné, hogy a “Today View” bármelyik eleme a kezdőképernyőn legyen, nyomja meg és tartsa lenyomva, amíg elkezd rezegni a telefon, majd húzza jobbra, hogy hozzáadja valamelyik kezdőképernyőjéhez.

Hasonlóan az androidos folyamathoz, ha megnyomja és lenyomva tartja a Kezdőképernyő egy üres részét, az alkalmazások elkezdenek rázkódni, és a képernyő bal felső részén egy plusz jelnek kell megjelennie.

A pluszjelre koppintva lehetősége lesz görgetni vagy keresni a widgeteket és a különböző méretválasztékokat, amelyek rendelkezésre állnak. Minél nagyobb a widget, annál több információt tud megjeleníteni.

Ezek az információk csak olvashatóak, így ha interakcióba szeretne lépni a megjelenített információkkal, akkor be kell lépnie az alkalmazásba.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like