Isteni vagy ördögi a hamburger a Five Guys-nál New Yorkban? Bezabáltam mindet!

0 Shares
0
0

Cikkeznek mindenfele a magyar sajtóban, hogy a Five Guys gyorsétteremlánc éttermet nyit Magyarországon. Nagy tisztelettel be is linkelem a két cikket amit erről olvastam: Nők Lapjás izé és Nosalty. Olvassátok el persze, de ezek csak külföldi portálok híreinek másolása. Dzzzssss, dzsssss két pofon mindkét oldalára az orcátokra, voltál te már New Yorkban egy Five Guys tápoldában? Nem? Én igen. Nesze, itt egy valódi teszt.

fiveguys.jpeg

Én Manhattanben szaglásztam, kóstoltam és jól bezabáltam (copyright by Fördös Zé) a Five Guys hamburgereit. Én, én, ééééén! Már mondom is, hogy is esett az eset.

Nem oly rég New Yorkban, Manhattanben befektetőknek téptem a számat egész nap, tévedés ne essék, az se volt túl rossz. De dolgom végeztével éhesen tántorogtam az Empire State Building tövében, valaki dobjon már a számba egy sült galambot! Akarom mondani egy fasza hamburgert, hiszen a legfinomabb hamburger Hamburgban New York-ban kapható!

Az éhes ember beüti a Gugliba, hogy mit szeretne. Ha történetesen azt írjuk be a keresőbe, hogy ‘adjál hamburgert basssz’, akkor hamburgerezőt fog ajánlani. Még szép, hogy ezt írtam bele, természetesen a bunkó ‘basssz’ nélkül, a Gugli is csak ember, nem sértegetjük.

Kedves jó Gugli barátom fel is dobta az első találot a környéken: Five Guys, 343 7th Ave, New York, NY 10001. Mondom oké, mit érdekel mi ez, odmegyek és jól bekajolo, nem vértam semmi extrára, csak éhségem csillapítására.

Hahha, aszongya Five Guys, Öt Srác fog itt nekem főzni, vagy mi a tök? Szájalásom ellenére azért szépen arrafelé vettem az irányt, mindössze néhány háztömbnyi távolságra. Említettem már, hogy New Yorkban a budapesti laza pár háztömb nem ám 1-200 méternyi távolságot jelent, hanem sokkal többet? De sokkal, de sokkal? Mindegy, az éhség nagy úr, a Gugli szépen mutatja az irányt, usgyi neki, haladjunk.

Wowowooo, ott van ni, a Five Guys zabálda. Bár nem is rossz így kívülről, azért ez nem egy lepattant Meki, hú de jó!

Feltépem az ajtót, egy nagy darab fickóra taposok, de azonnal bocsánatot is kértem (sorry sir!), nehogy már épp New Yorkban verjenek agyon, ha már eddig megúsztam. Körülnézve kicsit megtorpantam, héj, ez egy gyorsétterem! Pedig elsőre istenuccse nem úgy néz ki, de a falon kirakott árlistából, meg az igen tisztelt fogyasztó közönségből azonnal levágtam.

Beállok a sorba kissé letörten, mondom ez is egy Meki itten, de hát éhes voltam. Mondom a srácnak, adjon már egy sajtos hambit menüt bitte, ne épp itt halljon éhen a csóró magyar! Minden van, fullos menüt kértem, mondom mi baj lehet. Csengetem a dollárt, nem is volt sok, de hát ez csak egy gyorsétterem.

Üldögélek, beszélgetek a helyi kedves srácokkal (Hogy miért köszönnek a szomszéd asztaltól és miért kedves itt mindenki, ugye? Miért?). Csingilingel a hívószámom, egy nénikét felöklelve tépek a kajámért (ezúton is szeretnék elnézést kérni tőle, abszolút az éhség mozgatta a lábaimat), és a puthoz érve leesik az állam. Már elnézést és bocsánat, de én nem kértem dupla adag hamburgert és tripla adag sült krumplit. Mondtam is ott az igen kedves hambiosztó népeknek, hogy én sima menüt kértem. Aszongya ez az. Mondom hehe, hol a kandikamera? Aszongya de, higgyem csak el a hülye európai fejemmel, hogy ez itt egy normál adag. Anyám azt mondta, hogyha ajándékot adnak, megköszönöd és lépsz. Így is tettem, megköszöntem és a bajszom alatt somolyogva (tényleg van, sőt szakállam is) leléptem a tripla adag kajával.

Jó jó, tömegkajának néz ki, de hát olcsó húsnak nem nézzük a híg levét. Kicsomagolom a hambimat a papírból és hanyagul beleharapva valami Meki féle közepes szar hamburger ízt vártam. Baszki, belaharaptam, szétolvadt a számban a mennyei hamburgeríz, ez tucskos, lucskos, húsos, szaftos és minden kurvaanyja aminek lennie kell egy hatcsillagos hamburgerben! Ezt nem hiszem el, egy gyorsétteremben ötcsillagos kaja van? Már miért lenne? De van. A krumplihalomról már nem is beszlve, ez itt 4 embernek való adag, igen fincsi, rippenő-roppanó minőségben.

Eszem, gondolkozok rajta, hogy ez itt biztos az imperialista megtévesztés egyik eszköze, és tutira követett engem valaki és ez az ügynökök egyik beszervezési eszköze. De nem, mindenki körülöttem ugyanezt kapja, tehát nem lehet átverés. Vagy mindenki ügynök, ugyi.

Emberek, ha ez otthon, kies kis hazánkban is kapható lesz, I’m in! Mármint, benne vagyok!

Namármost ha igazak a hírek, és tényleg lesz Magyarországon Five Guys, és a kedvünkért nem rontanak a minőségen (ahogy azt más étteremláncok teszik), akkor ezzel végre tényleg kapunk valami Amerikát.

Egyetek hambit ti is, a hambi az jó, ha jó!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like